Biden’s stimuleringspakket van 3 biljoen dollar kan de Bitcoin

Biden’s stimuleringspakket van 3 biljoen dollar kan de Bitcoin de lucht in sturen.

Het fiscale stimuleringsplan van de Amerikaanse president Joe Biden zou de prijs van Bitcoin kunnen laten exploderen…

Het plan van de inkomende Biden-administratie om de Amerikaanse economie met triljoenen dollars te overspoelen zou de volgende opleving van de Bitcoin’s (BTC) stierenmarkt kunnen Bitcoin Investor uitlokken naarmate meer investeerders hun toevlucht zoeken tot de Amerikaanse dollar.

Axios, een in Arlington gevestigde nieuwsafzet, meldde donderdag dat Joe Biden het Congres heeft gevraagd om $2.000 subsidiebetalingen aan burgers van de VS te verdelen om de economische verwoesting te helpen bestrijden die wordt veroorzaakt door de COVID-19 pandemie. Bovendien heeft de nieuwe president een belasting- en infrastructuurpakket van 3 biljoen dollar voorgesteld als onderdeel van zijn „Build Back Better“ programma.

Biden herhaalde zijn oproep voor directe hulp aan burgers na het teleurstellende banenrapport van vrijdag, waarin het verlies van 140.000 banen in december aan het licht kwam:

„Economisch onderzoek bevestigt dat in omstandigheden als de huidige crisis, met name met zo’n lage rente, onmiddellijke actie – met inbegrip van financiering van het tekort – de economie zal helpen“.

Als 2020 als benchmark wordt genomen, zou de nieuwe stimuleringsgolf een andere katalysator voor Bitcoin kunnen zijn, waarbij nieuwe fondsen op de markt komen die in de activaprijzen worden weerspiegeld.

Donald Trump, een Republikein, heeft ook zijn toevlucht genomen tot economische stimulering. Onder zijn leiding heeft de VS in maart een historisch stimuleringspakket van 2 biljoen dollar aangenomen. Bovendien ondertekende Trump vorige maand een maatregel van $900 miljard, wat de weg vrijmaakte voor $600 subsidiecontroles.

Het inflatiebeleid van de federale overheid valt samen met de recordbrekende interventies van de Federal Reserve, die in 2020 biljoenen dollars heeft ingezet om een liquiditeitscrisis tegen te gaan en de rentetarieven onder controle te houden.

In 2020 explodeerde de balans van de Federal Reserve.

Hoewel deze maatregelen sterke steun hebben gegeven aan risicovolle activa, een categorie die voorheen Bitcoin omvatte, ziet de opkomende theorie over BTC cryptocijfers een rol spelen bij het afdekken van de inflatie.

Dit fenomeen wordt niet alleen bevestigd door de historische prestaties van Bitcoin in de afgelopen 11 jaar, maar ook door de nieuwe golf van institutioneel geld die de markt betreedt. Instellingen kopen Bitcoin met een specifiek doel, en op een dag kunnen ze de „mega HODLers“ van de industrie worden.

Het verhaal van Bitcoin als digitaal goud is een van de belangrijkste katalysatoren geweest achter de benadering van de crypto-activa door de instellingen. Het hielp de 300% rally van Bitcoin in 2020 in stand te houden, waardoor de prijs in de laatste drie weken verdubbelde. In 2021 zou deze trend kunnen toenemen naarmate de koopkracht van de dollar verder afneemt.

Zelfs JPMorgan Chase heeft erkend dat Bitcoin een deel van het marktaandeel van goud, het traditionele safe-haven activum, steelt. Op vrijdag was één Bitcoin meer dan 22 ons goud waard, een nieuw hoogtepunt.