Bitcoin’s uptrend is nog maar net begonnen en hier is het bewijs

In de wereld van de cryptokronen is elk teken een bullish sign. Van China dat in blokketen raakt, tot Facebook dat zijn eigen cryptocurrency lanceert, tot Donald Trump die over Bitcoin tweet, bijna alles kan worden opgevat als een teken van de aankomende stierenrennen. Onnodig om te zeggen dat niet al deze borden ook echt enige steun hebben.

Als alles een teken is van een stierenrennen, nou ja, niets is dat. Echter, als je kijkt naar de werkelijke prijs van Bitcoin tegen de vorige trend in, dan kun je signalen vinden die hun zout waard zijn. Zelfs als deze signalen niet worden doorgespoeld met ‚Bitcoin to the moon‘, hebben ze meestal één of twee belangrijke punten die suggereren dat de schommeling, in beide richtingen, sterk of sterker is dan voorheen. We hebben zo’n signaal voor u.

Als je kijkt naar de Bitcoin-markten van de laatste tijd, zou je denken dat de beren het hebben overgenomen. Met een daling naar $10.000 van meer dan $12.000 na bijna een volle maand sterk te zijn geweest, is een ineenstorting tot vier cijfers waarschijnlijk. Hoewel de aanvankelijke aarzeling van de daling het marktgevoel op lange termijn kan overstemmen, zou een blik op de gegevens suggereren dat de prijs van Bitcoin net een grote drempel heeft overschreden, ondanks de daling.

Het dagelijks dicht bij het jaarlijkse voortschrijdend gemiddelde plotten van de Bitcoin geeft een goed beeld van waar de huidige prijs staat ten opzichte van de YTDwaarde. Gebaseerd op deze veronderstelling zouden de dalingen van 12 maart een enorme impact hebben op de MA vanwege twee redenen – de ernst van de crash (ongeveer 50 procent van de koers) en de timing (72 dagen sinds het begin van het jaar). Alleen al die ene dagdaling verhoogde het verschil tussen de BTC dagelijkse dicht bij de koers van minder dan $1.000 tot meer dan $3.500.

De bovenstaande grafiek toont het dagelijkse verschil tussen de slotkoers van Bitcoin Billionaire en het jaarlijks voortschrijdend gemiddelde van het begin van het jaar tot de meest recente daling op 4 september. Het is niet verrassend dat het verschil begon te stijgen na de daling in maart en sindsdien elke dag groter is geworden, waarbij de huidige koers de afstand ten opzichte van het gemiddelde afsloot.

Nu is het belangrijk om te kijken hoe dat gat is gedicht. Voorafgaand aan de daling was het hoogste punt van het voortschrijdend gemiddelde $8.988, geregistreerd op 26 februari toen Bitcoin voor de tweede keer boven de $10.000 uitkwam. Terwijl de stijging boven het niveau niet lang duurde, duwde het zijn gemiddelde omhoog. Sindsdien is het gemiddelde constant gedaald, nog verergerd door de daling in maart. Begin september sprong het jaarlijks voortschrijdend gemiddelde echter over de 26 februari-markering, met een hoogtepunt van $9.028 op 1 september.

Als je denkt dat de crash tot $10.000 op 4 september het gemiddelde heeft beïnvloed, dan is dat niet het geval. Het gemiddelde is constant gestegen door het aantal dagen dat Bitcoin zijn prijs boven de $10.000 heeft gehandhaafd sinds eind juli. Op dit moment ligt het gemiddelde op $9.141, minder dan $1.200 van de koers van Bitcoin, maar toch was er bijna vier maanden nodig om het gat tussen $8.200 en $9.000 te dichten.

De grafiek hieronder geeft de dagelijkse dichtingsprijs van Bitcoin weer ten opzichte van het voortschrijdend gemiddelde, en u kunt zien dat deze laatste boven het vorige hoogste punt in februari ligt.

Tot slot, de recente koersrun van Bitcoin heeft niet alleen de huidige prijs hoger geduwd, maar ook het jaargemiddelde. Dit is niet alleen een positief teken in het hier en nu, maar laat ook zien dat de prijsstijging niet slechts een „pomp“ is, maar genoeg steun heeft om zichzelf voor langere tijd in stand te houden.

Author: admin